sitkei kastelyfogado

Sitkei Kastély szálloda

A Kovács család kastélya, a Sitke község melletti Herceg-hegy északi oldalán áll. Történelmi kutatások szerint a korai középkortól okmányokkal igazolhatóan az 1200-as években  már itt, egy több épületből álló vár volt melyet a   1700-as évek elején a Felső Büki Nagy család barokk stílusú kastély épületként építettek egybe, és jelenlegi formáját az 1851-ben romantikus stílusú átalakításban nyerte el. Az átépítés miatt tört alaprajzú, északkeleti oldalán konzolos erkély található. Bejárata előtt egy Krisztus szobor áll, melyet Felsőbüki Nagy Franciska állíttatott 1734-ben. 1982-ben két vállalkozó szellemű család a Vas megyei kastélyprogram keretén belül vállalta, hogy felújítja. 

1983-tól üzemel, mint kastélyfogadó. Igazi családias hely, ahol a tulajdonosok régiséggyűjtési szenvedélye a legkülönbözőbb meglepetéseket varázsolja a kastély vendégei elé. A csendes parkban elhelyezkedő fogadó életét különböző programok gazdagítják,és túrázási lehetőségek várják.
Igazi kihívást jelent a közeli Ság-hegyi vulkán park és kráter megtekintése ezt ajánljuk minden vendégnek, aki Sitkére látogat. A közeli Sárvár, Mesteri, Celldömölk,Borgáta és Bük termálfürdői az önfeledt kikapcsolódást biztosítják a gyógy és wellness programok kedvelőinek, Bükön akár a golfozás rejtelmeibe is belekóstolhatnak. Az autó és motorsport szerelmeseit a kastélyszállótól 10 kilométer távolságban lévő Osstfyasszonyfai  Pannónia Ring  közel öt kilométeres  hosszúságú verseny pályája várja.