sitkei kastelyfogado

Kirándulások a Kastélyfogadó Sitke szervezésében

A környék és nevezetességei

Sárvár és a Sárvári termálfürdő

Sitke mindössze 5km-re fekszik a Wellness fürdőjéről híres Sárvártól. Autóval, helyi járatú autóbusszal vagy akár a fogadóban kölcsönözhető kerékpárral is könnyen megközelíthető.
A városban a fürdőzés mellett lovaglásra, horgászásra vagy akár múzeumlátogatásra is lehetőség nyílik. A természet szerelmesei a sárvári arborétum növény gyűjteményével is megismerkedhetnek.

Mesteri:

A községi termálfürdő az 1100-1800 méteres mélységből feltörő 72 fokos termálvízre települt. A kutak vize a kalcium – magnézium – hidrogén karbonátos termálvizek csoportjába tartozik, magyar szóhasználattal “földes-meszes” víznek nevezzük. Több mint 30 évi tapasztalat alapján a víz nagyon kedvezően befolyásolja a mozgásszervi, reumás panaszokat. Magas szénsavtartalma révén kedvezően hat a vérkeringési zavarokra is. A fürdőterületnek, mint rekreációs környezetnek szembetűnő értéke gazdag növényállománya.

Celldömölk:

A Celldömölki Vulkán fürdő Vas megye keleti részén –Kemenesalján Sitkétől 12 kilométerre - a festői szépségű Ság hegy lábánál egész évben színvonalas szolgáltatásokkal várja a pihenni, sportolni és felfrissülni vágyókat. Az 1.250 méter mélységből nyert 49C-os termálvízfürdési célra törzskönyvezett, minősített ásványvíz. Oldott anyagokban (főleg nátrium-hidrogén-karbonátban) gazdag, ideális mozgásszervi panaszok kezelésére. 2007 elején kezdődött el a termálvíz gyógyvízzé minősítésének folyamata, melynek eredményeként remélhetőleg a közeljövőben a Vulkán fürdő szolgáltatási köre gyógyászati kezelésekkel bővül.

Bogáta:

Bogáta Sitkétől 15 km-re délkeletre, Somlói borvidéken, a Kissomlyó hegy lábánál fekszik. A kicsi falut kitűnő termálfürdője tette ismertté.

A fürdő gyógyvizére a 60-as években bukkantak szénhidrogén kutatás során. Gyógyvize 753 méteres mélységből tör a felszínre, hőfoka 47C fok. Erre az 1970-es években építették a termálfürdőt, ami körül üdülőterület alakult ki. A termálvíz káliumot, nátriumot, kalciumot, magnéziumot és hidrogénkarbonátot tartalmaz, ennél fogva alkalmas különféle mozgásszervi, illetve reumatikus megbetegedések kezelésére.

Bük

A Sitkétől 20 km-re fekvő Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat. Festői szépségű környezetben sokrétű golf, wellness, fitness és más szabadidős szolgáltatásokkal várja mindazokat, akik számára fontos a kellemes kikapcsolódás.

Alpok-alja

Szombathely - és Kőszeg környéke, Velem és Cák a kirándulások kedvelt célpontjai. Mindössze fél órányi autóútra esnek Sitkétől.

Egynapos kirándulás keretén belül megismerhetik az Őrséget vagy a  híres Vas megyei arborétumokat. A  Kámon-i, a Jeli,és a Szelestei védett parkok minden évszakban élményt jelentenek a látogatók számára.